PULSE 2 in 1 KIDS е нешто посебно во понудата PULSE анатомски ранци наменети за возраст од 7 до 11 години.Можно е да се раздвои помал ранец од поголем и да се искомбинира во три верзии зависно од потребата.Цврстото дно од EVA пена за додатна стабилност и помала тежина.Анатомскиот систем за подршка на кичмата на детето овозможува правилен развој со можност за прилагодување на различна конструкција на детето.Од сите страни на ранците постои рефлектирачки матријал за безбедноста на децата во сообракајот